Opleiding systeemontwerp

Opleidingen

Opleidingen van het IEV

Ben jij werkzaam in de solar industrie en wil je graag je kennis in ons vakgebied vergroten? Dan ben je bij het IEV aan het juiste adres, ons aanbod cursussen en opleidingen voorziet je van alle vaardigheden die je nodig hebt als solar professional.

100%

Systeemontwerper zonnepanelen

2 daagse cursusduur

Praktijk-gerichte cursus

Hele jaar beschikbaar

100%

Inhoud opleiding

Na het afronden van de cursus Systeemontwerper  zonnepanelens kun je een zonnestroominstallatie op een correcte manier op het dak ontwerpen. Je weet hoe netgekoppelde zonnestroomsystemen werken, uit welke onderdelen de installatie is opgebouwd en wat hun functie is. Ook houd je rekening met de optimale opstelling in het kader van rendement.

  • Kenmerken, onderdelen en werking van een zonnepanelensysteem
  • Ontwerpen systeem naar beschikbare ruimte
  • Werken met schaduwcalculaties
  • Rendementsberekening over een langer periode
  • Diepere kennis in verschillende opstellingen en bevestigingsmethodieken

Voor wie?

Ben jij werkzaam bij een installatiebedrijf als legplanontwerper, of accountmanager bij een adviserende partij? Dan is de opleiding installateur zonnepanelen voor jou!

Duur opleiding

De gehele opleiding installateur zonnepanelen duurt twee dagen, waarin de lesstof over een totaal van 2×8 uur in behandeling genomen word. De eerste dag richt zich voornamelijk op theoretische uitleg gevolgd door praktische opdrachten. De tweede dag van de cursus legt de focus op de praktische opdrachten gevolgd door een toetsing.

Locatie afname en certificering

De gehele cursus word afgenomen op locatie bij onze hoofdvestiging te Almelo, op enkele momenten in het jaar zijn bij hoge aanmeldingen diverse locaties door het land beschikbaar, informeer bij je inschrijving bij je mentor of er alternatieve mogelijkheden beschikbaar zijn.

Na het succesvol afronden van de cursus mag je het ECBF certificaat voeren om je kundigheid naar klanten en werkgevers te communiceren.

100%

Ontvang de volledige brochure incl. prijzen per mail

Vul je mailadres in en ontvang direct de volledige brochure, waaronder het aanmeldformulier. Ben je een werkgever? Neem contact op voor grootschaligere aanmeldingen.

Contact

Contact

0800 0202565

Beschikbaar tot 17:00 uur

info@hetiev.nl

Reactie binnen 24 uur